Wat fijn om te horen dat er weer meer mogelijk is (dagboek van Mieke Bartelds van Ontbijtservice Meppel)

Inwoners uit de regio Meppel geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week: Mieke Bartelds uit Meppel. Ze runt Ontbijtservice Meppel.

Vrijdag 11 februari
Vroeg opgestaan om alvast de nodige voorbereidingen te treffen voor de levering van de verschillende ontbijtjes van aanstaand weekend. Valentijn staat voor de deur, maar er zijn ook jarigen en een stel dat 50 jaar getrouwd is. Na mijn eigen ontbijt is het tijd om de manden uit te zoeken, te voorzien van borden, kopjes en glazen.

Tussendoor een mailtje naar Bloemen Petersen om rozen te bestellen voor de ontbijtmanden. Dan door met de voorbereidingen voor de ontbijtjes. Chocolaatjes in zakjes doen, heerlijke theesoorten in filters en de zakjes voorzien van een persoonlijke touch. De bestellers van de ontbijtjes hebben leuke en lieve teksten doorgegeven die op de kaartjes moeten, deze print ik alvast uit. Door naar de winkel om nog de laatste inkopen te doen.

In de middag nog geholpen in onze tuin die van nieuwe bestrating en plantenbakken wordt voorzien. Niet te lang want er moet nog het één en ander worden klaargemaakt voor het ontbijt dat voor zaterdag besteld is. Ik open de laptop en zie dat er nog enkele bestellingen voor zondag bij zijn gekomen, ik bevestig de bestellingen via mail.

Zaterdag 12 februari
Ontbijtservice Meppel is onderdeel van Sjocolade.nl, van waaruit we leuke workshops, high tea’s, high wines en kinderfeesten verzorgen. Door corona vielen de werkzaamheden van Sjocolade.nl stil. In november 2020 ben ik gaan werken als bron- en contactonderzoeker bij GGD IJsselland, een heel andere tak van sport, maar voor mij een fantastische combinatie met mijn bedrijf.

Vandaag mag ik weer een dag voor de GGD aan het werk. Maar eerst zorgen dat Marjan uit Nijeveen een heerlijk ontbijt krijgt! Na aflevering door naar Zwolle om te werken voor de GGD.
Tussen de middag loop ik nog even het centrum in voor verse producten voor de ontbijtjes. Na de werkdag voor de GGD snel naar huis om te zorgen dat de ontbijtjes van zondag tiptop voor elkaar zijn. Ik maak verse sinaasappelsap, flessen met yoghurt, schalen met hartig beleg en fruit en zet de broodjes en manden klaar. Na nog een laatste check op naar Judith om alles voor de ontbijtjes klaar te zetten. Judith is mijn vriendin en ZZP-er en samen zorgen we er al jaren voor dat het leveren van grote aantallen ontbijtjes vlekkeloos verloopt. We bespreken nog even de planning van morgen en ik ga naar huis, op tijd naar bed, morgen is het vroeg dag!

Zondag 13 februari
Ik sta op tijd bij Judith voor de deur, het huis geurt heerlijk naar broodjes, die zojuist uit de oven zijn gehaald. We zetten de manden voor de eerste rit in de auto en ik ga op pad. De eerste rit gaat naar enkele adressen in Meppel en nog één in Koekange. Weer terug naar Judith, waar de ontbijtmanden voor de tweede rit klaarstaan. Ik parkeer de auto voor de deur in Meppel, Wanneperveen en Zwartsluis, zet een klein tafeltje klaar, plaats daarop de ontbijtmand en broodjes, maak nog snel een foto en bel aan. Iedere keer zie ik weer heel blije gezichten van totaal verraste mensen, zo leuk! Snel weer terug om de mand voor de laatste rit op te halen en af te leveren.
Rond 11.00 uur is alles uitgeleverd. Ik drink nog een kop koffie bij Judith en ga moe, maar zeer voldaan naar huis om lekker van een vrije middag te genieten.

Maandag 14 februari
Na mijn eigen ontbijt verpak ik een ontbijt-cadeaubon voor een 12,5 jarig huwelijksjubileum. Ik breng het tasje met de bon naar de klant, vervolgens haal ik de ontbijtmanden van zondag weer op. Thuisgekomen pak ik alles uit, was af en zorg dat de manden weer klaarstaan. De fotograaf van de Meppeler Courant komt voor enkele leuke foto’s voor bij dit dagboek. Na het avondeten stap ik tegen 18.45 uur in de auto richting PGM de Baander voor een vergadering. Sinds augustus vorig jaar ben ik vrijwilliger in het bestuur van PGM. Op naar huis, nog een glas drinken, even gezellig kletsen en naar bed, morgen weer werken bij de GGD.

Dinsdag 15 februari
Ik sta op tijd op en stap in de auto naar Zwolle. Ik spreek vandaag veel mensen die zich hebben laten testen, informeer naar hun situatie, gezondheid, beantwoord hun vragen en voorzie ze van geldende adviezen. Rond 17.00 zit de werkdag erop en rij ik naar huis, waar het eten al op de tafel staat, lasagne, heerlijk!

Om 19.00 uur kijken we naar de persconferentie, wat fijn om te horen dat er weer meer mogelijk is. Ik start nog even de computer op en zie dat er inmiddels een aanvraag is voor het leveren van een grote high tea op locatie, deze moest vanwege corona worden uitgesteld, maar zoals het er nu uitziet mogen we weer van start. Met een glimlach op mijn gezicht sluit ik de computer af, morgen ga ik deze klant beantwoorden dat we uiteraard heel graag binnenkort voor zijn groep een heerlijke high tea willen verzorgen!

Mieke Bartelds. Foto: Wim Goedhart